Linkong

A green oasis - Development of a commercial district

Shanghai - China
2010

The drawing of a Shanghai district is generated by two shapes. A frame of offices along the edges of the area encloses a garden designed whit sinuous lines that hosts public, commercial and residential buildings.

The offices represent the 80% of the whole volume. The heart of the district has a more free and organic design. The garden completes the open space design and builds the image of an oasis of environmental quality in the streets of the metropolis.
The area is designed to reach a high-level of environmental comfort and to get a significant energy-saving in terms of management.

PROJECT

Claudio Saverino, Tiziano Vudafieri
in cooperation with

Lorenzo Consalez, Marcello Rossi

Francesca Perruzzotti (Consalez Rossi Architetti Associati)

Dedo Design

DESIGN TEAM

Roberta La Vena, Luca Mucciante, Alessandro Melzi

Enrico Scaramellini (Consalez Rossi Architetti Associati)